TuiNa massage

Tuina Massage

Tuina Massage

Tuina(spreekt het uit als twiena) is een 4000 jaar oude therapeutische massage techniek, afkomstig uit China. 

Door deze massage op de meridianen gaat de Qi(energie) en het bloed weer vrij door de meridianen stromen, zoals ook bij acupunctuur gebeurd, maar door de handen te gebruiken ipv naalden. Het is een medische duw en wrijftechniek die door de Chinese artsen wordt beoefend). Tuina betekend duw en grijp, is een stevige massage welke op de persoon wordt afgestemd.

Bij de Tuina massage maak ik gebruik van een beetje warme olie en wiegende, strijkende, roterende, duwende, grijpende, kloppende en soms manipulerende technieken, deze worden afwisselend stevig en met langzaam zachte strijkingen uitgevoerd.

Het lichaam wordt op de massagetafel in balans gebracht en de weerstand wordt versterkt. Soms wordt er naast handmassage met cupping of een schraaptechniek behandeld.

Toepassing

Tuina wordt toegepast bij:

  • Stagnaties in meridianen op te heffen.
  • Vrije stroom van Qi en bloed te reguleren.
  • Pathogene factoren te verwijderen.
  • Lichaamsweerstand te versterken.
  • spijsverteringsklachten.
  • hoofdpijn.
  • spier- en gewrichtsklachten, blessures, stijve nek, spanning of pijn in schouders, rug.
  • stress klachten.
  • vermoeidheid.

Het is zeer effectief bij het behandelen van (pijn)klachten aan gewrichten, pezen, spieren en wervelkolom. En bij vermoeidheid en stress. Door de Tuina technieken verdwijnen blokkades en kan Qi en bloed weer vrij stromen in meridianen en bloedvaten waardoor het hele lichaam beter gaat functioneren.

Tuina is gebaseerd op basisprincipes uit de Traditionele Chinese geneeskunde. De cliënt ervaart een diepe doordringend effect wat hem/haar energieker en losser – vrijer laat voelen. De behandeling geeft flexibiliteit, vergroot je veerkracht. De spanning/vermoeidheid die door de blessure/ziekte ontstaat wordt minder, Ook word de stofwisseling gestimuleerd en komt het zenuwstelsel meer in harmonie waardoor spanning en vermoeidheid verminderen.

Zowel voor als tijdens de massage geef jezelf aan wanneer er byzonderheden zijn, waar dan niet behandeld kan worden of als iets niet prettig voelt. Dan passen we de behandeling daarop aan.

Moxa-TPD lamp.

De TPD lamp is een medisch instrument welke tijdens de behandeling kan worden ingezet. De infrarode golven gaan door de zwarte met 33 mineralen bedekte plaat en worden byzonder goed opgenomen door het lichaam. Dit therapeutisch instrument is in China ontwikkeld en heeft bewezen talloze pijnen te verminderen. De energiestroom in de meridianen wordt hiermee bevorderd en de warmte geeft een ontspannend weldadig gevoel. Het heeft een gunstig effect op het verminderen van pijn en stijfheid in spieren en gewrichten, spierkrampen en verlicht pijn bij verstuikingen en verrekkingen. De werking komt door verhoging van bloedcirculatie en weefselvocht en activering van het zenuwstelsel.

 

 

Huoli-massage massagetafel